Αναγνωρίστηκε σωματείο που προωθεί την “μακεδονική γλώσσα” στη Φλώρινα – Ευχαριστούν Μητσοτάκη -Τσίπρα

Μια ακόμη αθλιότητα εις βάρος των εθνικών συμφερόντων και της Μακεδονίας, από ένα κράτος που αδυνατεί να προστατεύσει την Ιστορία, την γλώσσα από τους συστηματικούς σφετεριστές και κατσαπλιάδες στα βόρεια σύνορα μας. Το πνεύμα των Πρεσπών που υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά εφαρμόζει πιστά και κατά γράμμα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έφεραν τον πρώτο αναγνωρισμένο από την ελληνική δικαιοσύνη σύλλογο για την προώθηση της «μακεδονικής» γλώσσας στη Φλώρινα.

Τσίπρας και Μητσοτάκης άνοιξαν την Κερκόπορτα  στην άλωση της Μακεδονίας 
Ο λόγος για το σωματείο με την επωνυμία «Κέντρο ‘‘Μακεδονικής’’ Γλώσσας στην Ελλάδα», με τον πρώην πρωθυπουργό των Σκοπίων  Ζόραν Ζάεφ να «πανηγυρίζει» για την εξέλιξη, κάνοντας λόγο για «δικαίωση» της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η αίτηση του συλλόγου εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Φλώρινας στις 28 Ιουλίου 2022 και η απόφαση ανακοινώθηκε στο Δελτίο Δικαστικών Εκδόσεων στις 7 Νοεμβρίου 2022.

Ενδεικτικό της απάτης κατά του ελληνικού λαού είναι τα ευχαριστώ του Ζόραν Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι μακεδονομάχοι του 2019 έγιναν υπερασπιστές και θιασώτες της προδοσίας και τα δεινά για την Μακεδονία έχουν ξεκινήσει και κανείς δεν μπορεί να ξέρει που θα μας οδηγήσουν. 

Δυστυχώς ο πατριωτισμός του πολιτικού συστήματος περνά μέσα από ιδεοληψίες και κομματικά συμφέροντα. Η πολιτική τους χαράσσεται σύμφωνα με τις επιθυμίες του λόμπι των εθνικά ασυνείδητων τύπου ΕΛΙΑΜΕΠ και των σιτιζόμενων σε λίστες πρεσβειών. 
Σύμφωνα με το καταστατικό σκοποί του συλλόγου, είναι :

α) Η διατήρηση και καλλιέργεια της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα.

β) Η υποστήριξη της εισαγωγής της «μακεδονικής» γλώσσας ως προαιρετικού μαθήματος σε δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια στην Ελλάδα, ιδίως στις Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Διαβάζοντας κανείς τους στόχους και τις δράσεις που φιλοδοξεί να αναπτύξει το συγκεκριμένο σωματείο, όπως αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα του, γίνεται αντιληπτή η προσπάθεια αναγνώρισης «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα, επαναφέροντας στην επιφάνεια πρόσωπα που παλαιότερα διατηρούσαν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τις εθνικιστικές κυβερνήσεις στα Σκόπια.

Η απόφαση ανοίγει το δρόμο για ίδρυση και άλλων ανάλογων σωματείων στην Ελλάδα, από πρόσωπα που αυτοπροοσδιορίζονται ως «Μακεντόνετς» και μιλούν ευθέως για ύπαρξη «μακεδονικής» μειονότητας στη χώρα μας. Με ανάρτησή τους στα κοινωνικά δίκτυα ο πρώην πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και πρώην υπουργός Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ, «πανηγυρίζουν» για την απόφαση, εκθειάζοντας την Συμφωνία των Πρεσπών.

Πανηγυρίζουν οι κατσαπιάδες της ιστορίας
Zoran Zaev: 
Еве ги плодовите од Преспа, ни носат радост на сите кои зборуваме македонски јазик, на сите Македонци.
Им честитам на основачите на Центарот за македонски јазик во Грција и на сите граѓани на Северна Македонија и Грција кои се радуваат на овој убав чин кој е особено важен како уште една потврда за блиските релации меѓу двете земји.

«Αυτοί είναι οι καρποί της Συμφωνίας των Πρεσπών. Φέρνουν χαρά σε όλους όσοι μιλούν τη μακεδονική γλώσσα. Συγχαίρω τους ιδρυτές του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα και όλους τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας που χαίρονται για αυτή την όμορφη πράξη που είναι ιδιαίτερα σημαντική ως μια ακόμη επιβεβαίωση των στενών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ευχαριστώ τόσο τον πρώην όσο και τον νυν Πρωθυπουργό, Τσίπρα και Μητσοτάκη, για την πίστη και τη δέσμευσή τους στην οικοδόμηση ειλικρινούς φιλίας και καλής γειτονίας» έγραψε ο κατσαπλιάς Ζόραν Ζάεφ, ευχαριστώντας για την συμβολή τους τόσο τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Eξόρυξη χρυσού στις Σέρρες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος