Διάλεξη του Κάρολου Αλεξανδρίδη στη Σ.Π.Ε. Σερρών, 29 Μαΐου 1968

Φωτογραφία "ο καθηγητής Κάρολος Αλέξανδρίδης, διδασκαλία παθολογίας από αμφιθεάτρου στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ"

Ο Κάρολος Αλεξανδρίδης, μια σημαντική προσωπικότητα στον τομέα της Ιατρικής, έδωσε διάλεξη το 1968 στη Σ.Π.Ε. Σερρών με θέμα "Η εμφάνισις του ανθρώπου επί της γής και η περαιτέρω βιολογική, γενετική και πολιτιστική κοινωνική εξέλιξίς του".

Ο Αλεξανδρίδης σπούδασε Ιατρική στα Πανεπιστήμια της Λειψίας και του Μονάχου και άσκησε το επάγγελμά του αρχικά στη γενέτειρά του, τις Σέρρες, και στη συνέχεια από το 1913 στη Θεσσαλονίκη. Διετέλεσε ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από το 1942 και ήταν αντεπιστέλλον μέλος πολλών ευρωπαϊκών ιατρικών εταιριών, καθώς και της Ακαδημίας Αθηνών.

Επιπλέον, υπήρξε επίτιμο μέλος της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Αθηνών, της Ιατρικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης και Σερρών, και Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης. Οι διακρίσεις αυτές μαρτυρούν τη σημαντική του συμβολή στην ιατρική επιστήμη και την κοινωνία.

Ο Κάρολος Αλεξανδρίδης (1885-1978), ιδρυτής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1942), υπήρξε πρώτος Καθηγητής Παθολογίας και πρώτος Κοσμήτορας της Σχολής. Πρωτοπόρος & διάσημος για την έρευνά του πάνω στις αιμοσφαιρινοπάθειες, τροπικές νόσους, τυφοειδούς πυρετού, χολέρας & πανώλους που ενδημούσαν στην Ελλάδα την περίοδο των βαλκανικών πολέμων και του Μεγάλου Πολέμου, Εντάχθηκε στη Μασονική Στοα το 1966 και αποτέλεσε μέλος της μέχρι τον θάνατό του, 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος