Η πώληση "κοψοχρονιά" της Μακεδονικής γης μας ΔΕΝ είναι επένδυση

Σύμφωνα με τα στοιχεία τη απογραφής του 2021, η μείωση του πληθυσμού που παρουσιάζει η Σιντική ανέρχεται στο 10% κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, γεγονός που επηρεάζει την τοπική οικονομία και κοινωνία.

Η μείωση του πληθυσμού σε μια περιοχή μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την αγορά γης και το κόστος των αγροτικών εκτάσεων και την τιμή των ακινήτων σε μια περιοχή.

Η έλλειψη επενδύσεων στον Δήμο Σιντικής είναι επίσης ένας παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά τις τιμές. 

Άλλοι παράγοντες, όπως η αγροτική φύση της περιοχής, φαίνεται να επηρεάζουν τις τιμές της γης.

Σύμφωνα με τις αγγελίες πώλησης γης στην περιοχή της Σιντικής, μπορείτε να βρείτε πολύ φθηνά οικόπεδα και σε τιμές "κοψοχρονιά" αγροτεμάχια προς πώληση. Συγκεκριμένα, στο Σιδηρόκαστρο, που ανήκει στο Δήμο Σιντικής και ειδικά στα χωριά, υπάρχουν διαθέσιμες παμφθηνές εκτάσεις γης, σε σύγκριση με άλλες περιοχές της χώρας.

Οι κάτοικοι της Σιντικής έχουν χάσει μεγάλες εκτάσεις γης, Η φτώχια στον Δήμο μας έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη.

Στην αγορά της γης μας έχουν προχωρήσει αρκετοί αλλοδαποί, οι οποίοι  εκμεταλλεύονται αυτήν την κατάσταση, εδώ και αρκετά χρόνια.

Η μείωση του πληθυσμού σε μια περιοχή μπορεί να οδηγήσει σε εγκατάλειψη της υπαίθρου και ερημοποίηση, με αρνητικές συνέπειες για την τοπική οικονομία και κοινωνία. Είναι σημαντικό να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της υπαίθρου και την προσέλκυση επενδύσεων, ώστε να αντιστραφεί αυτή η αρνητική τάση. Η έλλειψη ευκαιριών απασχόλησης και η περιορισμένη πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες και υποδομές στις αγροτικές περιοχές, σε συνδυασμό με τις δυσκολίες στη γεωργία και την κτηνοτροφία, οδηγούν πολλούς νέους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τον τόπο καταγωγής τους και να αναζητήσουν καλύτερες ευκαιρίες στα αστικά κέντρα ή ακόμα και στο εξωτερικό

Η αντιστροφή αυτής της τάσης απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες από την πολιτεία, την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία των πολιτών. Χρειάζονται επενδύσεις σε υποδομές, υπηρεσίες και ευκαιρίες απασχόλησης στην ύπαιθρο, καθώς και προγράμματα στήριξης της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Παράλληλα, είναι σημαντικό να προωθηθεί η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία στις αγροτικές περιοχές, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής. Μόνο με συντονισμένες προσπάθειες σε πολλά επίπεδα μπορεί να αντιστραφεί η τάση εγκατάλειψης της υπαίθρου και να διασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον για τις αγροτικές κοινότητες

Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ αποτελεί επένδυση από το εξωτερικό, η αγορά αγροτεμαχίων για την καλλιέργεια της είτε για απλή παραγωγή, είτε για θερμοκήπια.

Η γη μας διατρέχει μεγάλο κίνδυνο! 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος