Δημοσκόπηση για την ΛΑΦ Σιδηροκάστρου

Για το θέμα της ΛΑΦ Σιδηροκάστρου, οι περισσότεροι, λίγο ή πολύ έχετε ακούσει, ενώ κάποιοι άλλοι το έχουν εκλάβει ως ένα πολύ σοβαρό θέμα για το Σιδηρόκαστρο.



Η ΛΑΦ Σιδηροκάστρου εδώ και δεκαετίες αποτελεί τον διακαή πόθο για αρκετούς, πέραν από τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου, τον Δήμο Σιντικής, αλλά και διαφόρων επιχειρηματιών.

Με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Σιντικής τάχθηκε ενάντια στην απόφαση του ΤΕΘΑ για την παραχώρηση της ΛΑΦ Σιδηροκάστρου στην Μητρόπολη Σιδηροκάστρου.

Πριν λίγες μέρες κίνηση πολιτών σε μια προσπάθεια διαμαρτυρίας με τοποθέτηση "πανού" βρήκε την άμεση αντίδραση και απομάκρυνση αυτού, με το θέμα να παίρνει έκταση μιας και στον χώρο υπήρχε κι άλλο "πανό" το οποίο δεν απομακρύνθηκε. 

Πέραν της απλής αντίδρασης πολιτών, υπάρχει και μια πιο οργανωμένη αντίδραση για το θέμα της παραχώρησης, η οποία βρίσκει έκφραση μέσα από σελίδα του facebook.

Επίσης, υπάρχει μερίδα συμπολιτών μας η οποία εξέφρασε απόψεις υπέρ της παραχώρησης της ΛΑΦ Σιδηροκάστρου, που φέρει ως παράδειγμα καλής επιλογής το Πολυδύναμο Πνευματικό Κέντρο Βαμβακοφύτου.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πριν λίγες μέρες είχαμε την τοποθέτηση της Μητρόπολης απέναντι στις γενικές αλλά και τις ειδικές αντιδράσεις στην απόφαση, με μια ανακοίνωση

Από την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, ξεκινήσαμε μία Δημοσκόπηση με το θέμα αυτό.

Σκοπός αυτής της Δημοσκόπησης δεν είναι η κριτική, ούτε το να εκφράσουμε μια προσωπική άποψη. Σκοπός της είναι η καταγραφή και η ανάδειξη της αλήθειας όποια και αν είναι αυτή, όπως την καταλαβαίνει ο καθένας.

Για τη Δημοσκόπηση μας χρησιμοποιήσαμε την ¨λειτουργία" Δημοσκόπηση του facebook, η οποία δεν αποτελεί τον πιο σοβαρό τρόπο κατά την κοινή άποψη, αλλά μπορούμε να εξάγουμε αρκετά γενικά στοιχεία.

Στη Δημοσκόπηση τα άτομα που προσεγγίστηκαν ήταν 4.173
Από αυτά τα άτομα κάποιοι απλά το προσπέρασαν ή το facebook απλά τους το εμφάνισε στις ενημερώσεις τους. Επίσης όμως, είναι  πολύ συμπαντικό το γεγονός, της μηδενικής αναφοράς ή απόκρυψης από τους χρήστες.
Στη  Δημοσκόπηση ψήφισαν εως τώρα 351 άτομα. Τα οποία είναι όχι μόνο κάτοικοι Σιδηροκάστρου αλλά κάτοικοι διαφόρων περιοχών.
Από αυτά τα άτομα το μεγαλύτερο ποσοστό ανήκει σε ηλικίες άνω των 35.
Ο αριθμός των ατόμων δεν είναι πολύ μεγάλος αλλά αποτελεί ένα εξερετικό δείγμα, μιας και προσεγγίζει τον αριθμό των ψήφων των βουλευτικών εκλογών σε ένα από τα χωριά μας.
Για τη Δημοσκόπηση δώσαμε 4 επιλογές
1. Υπέρ
2. Κατά
3. Το ίδιο είναι
4. Υπάρχουν σοβαρότερα θέματα
Εάν είχαμε ορίσει άλλες παραμέτρους ή είχαμε δώσει περισσότερες επιλογές καθώς επίσης και διάφορες προϋποθέσεις, ίσως να είχαμε αποτελέσματα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Όπως σχολίασε συνδημότης μας  όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος¨. Αλλά στην παρούσα φάση και βάση αυτού που πιστεύει ο κόσμος πως είναι η καλύτερη επιλογή και προς το συμφέρον του, θέσαμε τις παραπάνω επιλογές.

Το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο και δεν φέρει ουδεμίας αμφισβήτησης περί αυτού. Ο περισσότερος κόσμος είναι ΚΑΤΑ της παραχώρησης της ΛΑΦ Σιδηροκάστρου στην Μητρόπολη Σιδηροκάστρου, όποια άλλη "σοβαρή¨δημοσκόπηση και να γίνει, το μόνο σίγουρο είναι πως ο περισσότερος κόσμος θα είναι κατά.

Επίσης είναι σημαντικός ο αριθμός του κόσμου που είναι ΥΠΕΡ, εχει αρκετή διαφορά με αυτούς που είναι ΚΑΤΑ, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί αμελητέος αριθμός. 

Σε μέτρηση ποσοστών είχαμε: Κατά 64%, Υπέρ 20%, Υπάρχουν σοβαρότερα θέματα 14%, Το ίδιο είναι 2%.
Σε μέτρηση ψήφων είχαμε: Κατά 228 άτομα, Υπέρ 67 άτομα,  Υπάρχουν σοβαρότερα θέματα 51 άτομα, Το ίδιο είναι 5 άτομα.
Όπως σε κάθε κοινωνία, έτσι και στην δική μας υπάρχουν διάφορες απόψεις. Άλλοτε ισχυρές προς μια κατεύθυνση άλλοτε όχι.
Δεν υπάρχει κανένα θέμα διχασμού, ακόμη και στην περίπτωση διαφωνίας σε κάποια θέματα.

Θα ευχηθούμε το καλύτερο σε όσους αγωνισθούν για την ανατροπή της απόφασης. Αλλά θα ευχηθούμε και στην Μητρόπολη εαν παραμένει ως έχει η απόφαση του ΤΕΘΑ, για ένα "έργο" που θα κάνει καλό στον τόπο μας και στην πόλη του Σιδηροκάστρου.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε το βασικότερο. Σε κάθε περίπτωση, το κτήριο της ΛΑΦ Σιδηροκάστρου, "σάπιζε" για πολλά χρόνια και πλέον με τον έναν ή άλλο τρόπο ελπίζουμε να αναβαθμιστεί.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος